06.07.2021

Vijesti

Rekonstrukcija i antikorozivna zaštita „Pasarele“

Rekonstrukcija i antikorozivna zaštita „Pasarele“

Radovi na sanaciji i antikorozivnoj zaštiti pešačkog mosta „ Pasarela" preko željezničkih koloseka u željezničkoj stanici u Doboju, počeli su je 1.jula i prema planu predviđenih radova, završetak posla se očekuje u drugoj polovini meseca avgusta.

Nakon što je sa saradnicima obišao radove na pešačkom mostu, vršilac dužnosti izvršnog direktora poslova infrastrukture Dragan Zelenković, rekao je da je „Pasarela“ izgrađena davne 1988. godine te da u proteklom periodu na ovom čeličnom objektu, do sada nisu rađeni bilo kakvi sanacioni radovi.

- Zub vremena je učinio svoje i Željeznice Republike Srpske su prošle godine planom poslovanja i planom javnih nabavki predvidele i planirale ovu aktivnost, sproveli smo postupak javne nabavke i potpisali ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, preduzećem „Safir“ iz Gacka", rekao je Zelenković.

Pešački most „Pasarela“ u dužini od 308 metara i širine 2,4 metra, te ukupne površine 3.600 metara kvadratnih izuzetno je frekventan, pored radnika željeznica u najvećoj meri koriste ga meštani koji gravitiraju prema gradu.

Ukupna vrednost radova na sanaciji pešačkog mosta iznosi 225.000 KM a Željeznice Republike Srpske ovaj posao finansiraju vlastitim sredstvima.

Predstavnik izvođača radova preduzeća "Safir" iz Gacka Velibor Božović, pojasnio je da će se radovi odvijati u tri faze, kako bi se završili što kvalitetnije i u kraćem roku.

-Trenutno se izvode radovi peskarenja, odnosno skidanja naslaga korozije i priprema za farbanje. Most je u takvom stanju da su navedeni radovi bili neophodni,svaka čast Željeznicama Republike Srpske na ovoj odluci, jer sanaciju izvodimo u pravom trenutku – rekao je Božović.

Radovi na sanaciji i antikorozivnoj zaštiti mosta trajaće do 15. avgusta a pešački most u tom periodu zatvoren je za pešake.