04.07.2022

Vijesti

Uništena i otuđena želјeznička imovina

Uništena i otuđena želјeznička imovina

Na želјezničkom mostu preko reke Bosne, koji spaja mesne zajednice Kostajnicu i Rudanku kod Doboja, noćas u 1 čas i 36 minuta za sada nepoznato lice, vandalskim činom uništilo je i otuđilo značajnu dužinu signalno - telekomunikacionog kabla, čime je ugrozilo redovno i bezbedno odvijanje želјezničkog saobraćaja na relaciji Doboj – Novi Grad.

Ručnim presecanjem signalno - telekomunikacionog kabla na jednoj strani mosta, nepoznati počinilac je uz pomoć traktora izvukao kabl, čime je prouzrokovao prekid u telekomunikacionom želјezničkom sistemu, prekid u dalјinskom upravlјanju, kao i telefonske veze u okviru regulisanja želјezničkog saobraćaja.

Pored velike materijalne štete koja je nesvakidašnjim vandalskim činom pričinjena Želјeznicama Republike Srpske, ovim nesavesnim i krajnje nelјudskim postupkom, direktno je bilo ugroženo saobraćanje vozova Želјeznica Republike Srpske.

Odgovornim i savesnim postupanjem izvršnog osoblјa Želјeznica Republike Srpske, nakon vandalskog čina, te brzim reagovanjem, na sreću nije došlo do neželјenih posledica na pruzi.

Stručne ekipe Želјeznica Republike Srpske od jutros su na terenu i rade na sanaciji pričinjene štete, želјeznički saobraćaj odvija se redovno, uz prisutno otežano regulisanje dok traju radovi.

Slučaj uništavanja i otuđavanja želјezničke imovine prijavlјen je Policijskoj stanici Doboj. Želјeznice Republike Srpske najoštije osuđuju vandalski čin počinjen na želјezničkom mostu, te apeluju na stanovništvo da ukoliko primete bilo kakve sumnjive radnje na i oko pruge, da iste prijave nadležnim policijskim stanicama.

Takođe, Želјeznice Republike Srpske apeluju na stanovništvo da budu odgovorni, poštuju zakonske propise i ne uništavaju želјezničku imovinu, jer pored ugrožavanja bezbednosti u okviru odvijanja želјezničkog saobraćaja, rizikuju i sopstvenu bezbednost boraveći na pruzi.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Uništena i otuđena želјeznička imovina alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Uništena i otuđena želјeznička imovina alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Uništena i otuđena želјeznička imovina alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Uništena i otuđena želјeznička imovina