28.12.2023

Vijesti

Završetak radova na rekonstrukciji putnog prelaza u Petrovu

Završetak radova na rekonstrukciji putnog prelaza u Petrovu

Željeznice Republike Srpske izvode završne sanacione radove i rekonstrukciju putnog prelaza na području opštine Petrovo u kilometru 31+634 na pruzi Petrovo Novo - Doboj.

Kompletnu zamenu kolosečnih pragova, zastornog materijala, regulisanje koloseka i ugradnju novih drvenih patosnica, juče i danas izvode zaposleni ispred Sektora za građevinske poslove i Sekcije za održavanje pruga Željeznica Republike Srpske iz Doboja.

Rekonstrukcija putnog prelaza u opštini Petrovo, koji je pretrpeo velika oštećenja, usled svakodnevnog saobraćanja teških teretnih vozila i opterećenja putnog prelaza, izvodi se na izuzetno frekventnom putnom pravcu Petrovo - Orahovica, koji povezuje Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

U vreme trajanja građevinskih radova 27. i 28. decembra, drumski saobraćaj na putnom prelazu je obustavljen, a njegovo regulisanje do završetka radova vrše pripadnici Policijske stanice Petrovo.

Svi neophodni radovi na terenu obavljaju se u saradnji i koordinaciji Željeznica Republike Srpske sa opštinom Petrovo i Policijskom stanicom Petrovo.

Rekonstrukcijom, obnovom i sanacijom putnih prelaza, Željeznice Republike Srpske redovno održavaju bezbedno odvijanje drumskog i željezničkog saobraćaja preko putnih prelaza.