26.01.2023

Vijesti

Željeznice Srpske dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Željeznice Srpske dobitnik  nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Prestižnu nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" danas je u Doboju dobilo 15 istaknutih pojedinaca, ustanova i preduzeća, koji su dali značajan doprinos u različitim oblastima društvenog života, stvaralaštva i poslovanja na području dobojske regije.

Željeznice Republike Srpske koje su prepoznate kao ozbiljan privredni subjekat kako na području dobojske regije, tako i u Republici Srpskoj, u ovogodišnjem izboru organizatora našle su se među dobitnicima prestižnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević.

U ime nagrađenih laureata na upriličenoj svečanosti, prisutnima se na prestižnim priznanjima zahvalio vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slađan Jović.

-Izuzetno je zadovoljstvo i ogromna čast biti dobitnik nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ jer to neosporno pokazuje da su nesebično zalaganje, odgovoran rad, ostvareni rezultati i doprinos u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana, preduzetništva i poslovanja iznova prepoznati i priznati.

Imajući u vidu da je Miša Anastasijević bio jedan od naših najvećih srpskih preduzetnika u 19. veku, veliki trgovac i dobrotvor, ovo priznanje je samim tim velika obaveza i odgovornost za sve dobitnike ove prestižne nagrade u našim nastojanjima u okviru doprinosa društveno korisnom radu i promociji pozitivnih vrednosti našeg društva.

Ovom prilikom ispred uprave Željeznica Republike Srpske, u svoje lično ime, te u ime svim nagrađenih, želim da se zahvalim predlagačima i organizatorima: Privrednoj komori, Gradu Doboju, kao i grupaciji Media Invent iz Novog Sada, na ovom uglednom i za nas izuzetno značajnom priznanju – istakao je Slađan Jović,vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske.

Priznanja su uvijek vetar u leđa, a ova nagrada je veliki podstrek da svi zajedno nastavimo još bolje, i damo svoj doprinos u vremenu koje je pred nama u okviru naših nastojanja, da u budućem periodu obezbedimo neophodne preduslove za još bolje rezultate.

Biti izabran i svrstan u isti red sa svim dosadašnjim dobitnicima, našim najuspešnijim pojedincima i organizacijama koji su prostore Srpske i Srbije proslavili širom sveta, obavezujuće je za sve nas da u našem daljem radu i promociji pozitivnih vrednosti našeg društva i dalje pružamo svoj maksimum – naglasio je Jović.

Priznanja su na upriličenoj svečanosti "Od kapetana Miše do Nikole Tesle" uručili zamenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević, predsednik PPK Doboj Radovan Pazurević i književnik Pero Zubac.Organizator dodele nagrada bila je novosadska agencija "Media Invent" u saradnji sa Privrednom komorom i Gradskom upravom Doboj.