22.03.2022

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Danas u 13 časova i 13 minuta na putnom prelazu „Ljeb“ u opštini Stanari, došlo je do vanrednog događaja u kome je jedno lice zadobilo telesne povrede.

Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja od strane Želјeznica Republike Srpske, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS kao i Komisija za vanredne događaje Želјeznica Republike Srpske i uviđaj je u toku.

Vozač drumskog vozila približavajući se putnom prelazu, nije prilagodio brzinu kretanja, niti se zaustavio ispred polubranika koji su bili spušteni, kao i uklјučena svetlosna signalizacija koji su ukazivali da nailazi voz.

Upravlјajući svojim vozilom, vozač automobila je neprilagođenom brzinom udario u polubranik na putnom prelazu u trenutku kada se prugom kretao i teretni voz Želјeznica Republike Srpske.

Nažalost udes se nije mogao izbeći, jer se automobil u vreme kretanja voza, iznenada našao na pruzi.

Putni prelaz „Ljeb“ obezbeđen je najvišim nivoom osiguranja , svetlosno – zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Želјeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.