01.06.2024

Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči

Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči

Danas u 12 časova i 25 minuta na putnom prelazu između ukrsnica Koprivna Gornja i Vranjak desio se vanredni događaj, kada se vozač traktora ne poštujući saobraćajnu signalizaciju, našao na putnom prelazu i podleteo pod teretni voz Želјeznica Republike Srpske.

Mašinovođa je uvidevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisnma, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbeći.

Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja, pored službe Hitne pomoći izašli su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Želјeznica Republike Srpske.

Uviđaj je i dalјe u toku a povređenih lica u vanrednom događaju nema.

U vanrednom događaju, pored štete na polјoprivrednoj mehanizaciji, oštećena je lokomotiva Želјeznica Republike Srpske.

U ovom periodu godine vozači polјoprivredne mehanizacije više su prisutni na putevima, obavlјajući radove na polјoprivrednim dobrima. Izuzetno je važno da kao i svi ostali učesnici u drumskom saobraćaju pri svakodnevnom prelasku preko pruge, budu maksimalno oprezni i odgovorni, poštujući saobraćajnu signalizaciju.

Putni prelaz između ukrsnica Koprivna Gornja i Vranjak, osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Želјeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju pri prelasku preko pruge, bezbedno se zaustave ispred putnog prelaza, sačekaju da voz prođe i tek tada nesmetano nastave vožnju.

Zaustavite se ispred putnog prelaza.

Voz uvek ima prednost!

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu u Modriči