13.01.2023

Vanredni događaj na putnom prelazu „Višnjik“

Vanredni događaj na putnom prelazu „Višnjik“

Danas u 15 časova i 50 minuta na pruzi Šamac – Doboj na putnom prelazu „Višnjik“ između stanice Modriča i ukrsnice Vranjak desio se vanredni događaj - nezgoda na putnom prelazu, kada je teretni voz nalateo na putnički automobil koji se u tom momentu nalazio na putnom prelazu.

Muškarac koji je upravlјao putničkim vozilom zadobio je povrede, ukazana mu je pomoć na licu mesta od strane nadležne službe Hitne pomoći i on je upućen u bolnicu u Doboj.

Mašinovođa je uvidevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisinma, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbeći.

Na licu mesta po prijavi vanrednog događaja, pored nadležne službe Hitne pomoći nalaze se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kao i Komisija za vanredne događaje Želјeznica Republike Srpske.

Usled ovog vanrednog događaja došlo je do oštećenja kontaktne mreže i lokomotive Želјeznica Republike Srpske.

Uviđaj je i dalјe u toku.

Putni prelaz „Višnjik“ osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Želјeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posledice.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu „Višnjik“ alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Vanredni događaj na putnom prelazu „Višnjik“