23.03.2023

Vanredni događaj sa tragičnim ishodom na putnom prelazu „Topolik“

Vanredni događaj sa tragičnim ishodom na putnom prelazu „Topolik“

Danas u 11 časova i 37 minuta na putnom prelazu „Topolik“ u gradu Prijedoru, došlo je do vanrednog događaja u kome je jedno lice smrtno stradalo.

Na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletela je dizel lokomotiva. Mašnovođa Željeznica Republike Srpske je uvidevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal PAZI, međutim tragedija se nije mogla izbeci jer se muškarac nije sklanjao sa koloseka.

Željeznice Republike Srpske izražavaju žaljenje i upućuju najiskrenije saučešće porodici u ovom teškom trenutku i tragediji koja nas je sve pogodila.

Na lice mesta izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija za uviđaj, isleđenje i okončanje vanrednih događaja Želјeznica Republike Srpske.

Putni prelaz „Topolik“ osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Uviđaj je završen a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor – Omarska uspostavljeno je u 14 časova i 59 minuta.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

Između stanica Čelinac – Jošavka danas je u 11 časova došlo do loma druge osovine na teretnoj motoroj drezdini (pružno vozilo). Bezbednost željezničkog saobraćaj niti u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac – Jošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila.