09.08.2019

Vijesti

Bezbedno putovanje za pravi užitak

Bezbedno putovanje za pravi užitak

Želјeznice Republike Srpske organizovale su danas 9. i u subotu, 10. avgusta, iz Banjaluke i Novog Grada, besplatan prevoz za posetioce muzičkog festivala “Ša fest” koji se održava u Prijedoru.

Generalni direktor Želјeznica Republike Srpske, Zoran Ilinčić rekao je da su ŽRS kao društveno odgovorno javno preduzeće, i do sada podržale brojne manifestacije od opšteg interesa za građane.

- Bitno je da se i na ovaj način promoviše putnički želјeznički saobraćaj u Republici Srpskoj, a u ovom slučaju cilјna grupa su mladi lјudi. Smatram da je ovo najbolјi način naše zajedničke promocije želјezničkog saobraćaja, i svojevrstan poziv svim našim potencijalnim putnicima da se okrenu i vrate najbezbednijem i najkomfornijem vidu putovanja, koje nude Želјeznice Republike Srpske - istakao je Ilinčić.

Želјeznice Republike Srpske godinama unazad, na usluzi su školama,fakultetima,sportskim i kulturnim udruženjima.

-Nastojimo da izađemo u suret svim organizacijama u Republici Srpskoj, naročito kada se radi o humanitarnom radu, aktivnostima i manifestacijama koje su za opšte dobro - naglasio je generalni direktor Želјeznica Republike Srpske.

Portparol “Ša festa” Nataša Kuridža zahvalila se Želјeznicama Republike Srpske na saradnji, jer su omogućile besplatan prevoz vozom posetiocima “Ša festa”.

-Bitno je da se svi koji dođu na fest kući vrate bezbedno, a prevoz vozom je siguran način za to - rekla je Kuridža.

Memorijalni muzički festival održava se u znak sećanja na preminulog Dalibora Popovića Mikšu, frontmena prijedorske grupe “Tatu” i akademskog slikara.

Cilј festivala je promocija kulture i podrška fondu koji pomaže mlade i neafirmisane umjetnike.

Želјeznice Republike Srpske svim putnicima i posetiocima muzičkog festivala u Prijedoru žele ugodno putovanje i lep provod.