19.05.2021

Vijesti

Kampanja „Oprezni paze na putne prelaze“ u Doboju i Petrovu

Kampanja „Oprezni paze na putne prelaze“ u Doboju i Petrovu

Kampanja „Oprezni paze na putne prelaze“ koja je u Republici Srpskoj počela 24. marta 2021. godine, poslije Prijedora, Novog Grada, Banjaluke, Čelinca, Prnjavora, Stanara, nastavljena je 18. marta u Doboju i Petrovu.

Cilj kampanje koja će u Republici Srpskoj trajati do 30. septembra, je da u saradnji sa lokalnim zajednicama unaprijedi bezbjednost saobraćaja na putnim prelazima, smanji broj nesreća sa smrtnim posljedicama, utiče na svijest i pojača odgovornost učesnika u drumskom saobraćaju.

Savjetnik ministra saobraćaja i veza Željko Grebić učesnik kampanje u Doboju i Petrovu je naglasio preventivni značaj kampanje.

Milija Radović, vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja je ukazao na značaj kampanje u podizanju nivoa bezbjednosti infrastrukture na pružnim prelazima i svijesti učesnika u saobraćaju u poštovanju propisa bezbjednog prelaska preko putnih prelaza.

Šef saobraćajno – transportne službe u Sektoru za eksploataciju Rade Cvijanović, zadužen za provođenje kampanje ispred Željeznica Republike Srpske, ukazao je na značaj poštovanja saobraćajne signalizacije i propisa prilikom prelaska vozila preko putnih prelaza, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica po učesnike u saobraćaju.

Dobru saradnju gradske uprave i Željeznica Republike Srpske apostrofirao je zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Marković, koji je ukazao na obavezu podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja na putnim prelazima na području grada.

Ozren Petković načelnik Petrova, takođe je ukazao na kontinuiranu saradnju sa Željeznicom i otvorenost opštine Petrovo u saradnji na podizanju nivoa bezbjednosti saobraćaja na putnim prelazima na području ove opštine.