10.03.2020

Vijesti

Održan prvi radni sastanak sa konsultantom za organizaciono restrukturiranje

Održan prvi radni sastanak sa konsultantom za organizaciono restrukturiranje

U Doboju je održan početni sastanak menadžmenta Željeznica Republike Srpske, članova tima Jedinice za implementaciju i upravljanje projektom restrukturiranja te predstavnika Ministarstva saobraćaja i veza RS, sa članovima Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility, zaduženog za pripremu organizacionog restrukturiranja ŽRS.

Na prvom radnom sastanku održana je prezentacija Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility „Sistemi organizacije, računovodstva i upravljanja imovinom“, gde je predstavljen dinamički plan i metodologija za organizacionu i upravljačku strukturu u cilju pripreme nacrta za planiranje i implementaciju nove organizacione strukture Željeznica Republike Srpske.

-Željeznice Republike Srpske su svesne težine zadatka koji je pred nama u okviru procesa restrukturiranja, ali smo takođe spremni i da posao uradimo na najbolji mogući način.Stručnjaci sa iskustvom ispred Željeznica Republike Srpske čine oformljeni tim koji će raditi na ovom delu projekta, verujem na obostrano zadovoljstvo – istakao je vršilac dužnosti generalnog direktora ŽRS Slavko Gligorić.

Pored neophodne pripreme i dostave baze podataka, timovi ispred Željeznica Republike Srpske i Konzorcijuma Deloitte i MC Mobility, održavaće redovne radne sastanke kako bi se ispoštovali rokovi, predviđeni za finalizaciju organizacionog restrukturiranja ŽRS.

Konzorcijum Deloitte i MC Mobility izabran je za konsultantske usluge za organizaciono restrukturiranje Željeznica Republike Srpske, nakon javnog poziva raspisanog u novembru 2018. godine.Izabrani su metodom izbora najboljeg kvaliteta, opsežnog iskustva u oblasti poslovnog planiranja željeznica, te ugovaranja javnih usluga ovlašćenih i korištenih u okviru pravne tekovine EU za željeznice.