12.10.2022

Vijesti

Podeli radost, znanje i lјubav sa Želјeznicama Srpske

Podeli radost, znanje  i lјubav sa Želјeznicama Srpske

Želјeznice Republike Srpske organizovale su u okviru „Dečije nedelјe“ kroz aktivnosti iz Programa Ministarstva zdravlјa i socijalne zaštite Republike Srpske, besplatan prevoz za ukupno 78 učenika i 9 učitelјa iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Petrova, na relaciji Petrovo Novo – Doboj – Petrovo Novo.

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Petrova zajedno sa svojim učitelјima, u okviru planiranog vaspitno - obrazovnog procesa i pod sloganom „Podeli radost, znanje i lјubav“tokom meseca oktobra, posetili su želјezničku stanicu Doboj.

Mališani su obišli želјezničku stanicu i perone, peašački most „Pasarelu“ videli na koji način vozovi voze, upoznali su se sa radom otpravnika, šefa stanice, mašinovođe, manevriste i konduktera, smestili se u voz i uživali u vožnji za koju su izrazili iskreno dečije oduševlјenje, te želјu da je uskoro ponove.

Za osnovce iz Petrova, želјezničari su kao dobri domaćini pripremili i slatke poklone dobrodošlice.

Upoznavanje učenika sa funkcionisanjem želјezničkog saobraćaja u okviru nastavnog plana i programa, kao i nastavnih jedinica Priroda i društvo i Moja okolina, te promocija želјezničkog saobraćaja, cilјevi su akcije kojom su Želјeznice Republike Srpske uspostavile saradnju i vrlo rado se odazavle na poziv mališana i nastavnog osoblјa osnovne škole iz Petrova.