20.09.2022

Vijesti

Potpisan ugovor o prevozu sa kompanijom iz Slovačke

Potpisan ugovor o prevozu sa kompanijom iz Slovačke

Željeznice Republike Srpske zajedno sa Željeznicama FBiH, potpisale su danas ugovor o međunarodnom prevozu robe, sa renomiranom transportnom kompanijom „Budamar logistik“ iz Slovačke.

Ugovorom je definisan prevoz ukupno 150.000 tona uglja, željezne rude i sirovog željeza koje će saobraćati prevoznim putem koridora Vc kroz Bosnu i Hercegovinu, na relaciji Luka Ploče -Čapljina – Šamac – Slovačka, odnosno Slovačka – Šamac – Čapljina –Luka Ploče.

- Ovo je još jedan u nizu izuzetno značajnih ugovora za Željeznice Republike Srpske, koje uspešno ostvaruju svoje poslovne aktivnosti i nastavljaju da na prugu vraćaju stare, ali i nove robe. Ugovorene količine robe za Slovačku dnevno će prevoziti jedan par vozova, a ugovorom je definisano da se na mesečnom nivou do kraja godine prevozi oko 50.000 tona. U narednim danima očekujemo da se prvi par vozova zaputi ka srednjoj Evropi. Odlučni smo i istrajavamo u svojoj nameri, da budemo na usluzi privredi Republike Srpske, okruženju ali i šire - istakao je Željko Radić, vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske.

Ugovor o prevozu robe od Luke Ploče ka srednjoj Evropi, biće realizovan do kraja 2022. godine, sa tendencijom ugovaranja novih količina i još jednim parom vozova u 2023. godini.

Slovačka kompanija „Budamar logistik“zauzima istaknutu poziciju kada je u pitanju međunarodna špedicija i od svog osnivanja 2002. godine, postala je vodeća kompanija u Slovačkoj po pitanju transporta.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Potpisan ugovor o prevozu sa kompanijom iz Slovačke alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Potpisan ugovor o prevozu sa kompanijom iz Slovačke alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Potpisan ugovor o prevozu sa kompanijom iz Slovačke