30.09.2020

Vijesti

Restrukturisanje Želјeznica RS važno za Republiku Srpsku

Restrukturisanje Želјeznica RS važno za Republiku Srpsku

Uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Želјeznice Republike Srpske, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne je važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća ali i za Republiku Srpsku, rečeno je na sastanku održanom u Vladi RS.

Na zajedničkom sastanku održanom putem video linka sa predstavnicima Svjetske banke konstantovano je, da je za dugoročnu uspješnost reforme veoma važno jasno opredjelјenje po pitanju modela za organizaciono restrukturisanje.

Na sastanku je razgovarano i o dosadašnjoj saradnji i implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi sa projektom restrukturisanja javnog preduzeća Želјeznice Republike Srpske, koji se sprovodi kroz tri komponente: finansijsko restrukturisanje, restrukturisanje radne snage i organizaciono restrukturisanje.

Premijer Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske, preko resornog ministartva, a u saradnji sa Upravom preduzeća i predstavnicima sindikata u Želјeznicama Republike Srpske, uz tehničku podršku Svjetske banke, sagledati sve prednosti i nedostatke predloženih modela, te donijeti odluku koja će obezbjediti dugoročnu održivost i stabilnost Želјeznica Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i direktor Želјeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.