11.02.2022

Vijesti

Ruska kompanija „Sinera Transport Machines“ iskazala interes za saradnju sa ŽRS

Ruska kompanija „Sinera Transport Machines“ iskazala interes za saradnju sa ŽRS

Predstavnici ruske kompanije „Sinera Transport Machines“ koja se bavi proizvodnjom, prodajom i održavanjem željezničke opreme i dizel industrijskih postrojenja, na sastanku održanom u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i Veza RS Nedeljkom Ćorićem i vršiocem dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Željkom Radićem, iskazali su interesovanje za saradnju u oblasti razvoja i modernizacije željezničkog sektora na prostoru Republike Srpske.

Na sastanku su predstavljene potrebe Željeznica Republike Srpske u oblasti obnove i modernizacije infrastrukture, voznih i vučenih sredstava kao i radioničkih kapaciteta. Razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje, planiranim projektima i potencijalnim rešenjima i modelima finansiranja.

Predstavljajući svoje mogućnosti i proizvodni portfolio kompanije „Sinera Transport Machines“ u Banjaluci je dogovorena poseta ruske delegacije Željeznicama Republike Srpske u narednom periodu, kako bi se precizno, uvidom u prioritetne potrebe ŽRS uvidele mogućnosti realizacije buduće saradnje.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su I predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Zajednički stav svih učesnika radnog sastanka u Banjaluci izražen je kroz zadovoljstvo i interesovanje potencijalnih partnera, kroz buduća nastojanja da se saradnja u oblasti obnove i modernizacije Željeznica Republike Srpske, ukoliko se obezbede neophodni uslovi uspostavi.