25.01.2019

Vijesti

Sprovođenje mjera energetske efikasnosti

Sprovođenje mjera energetske efikasnosti

Sekcija za elektrotehničke poslove Doboj počela je sa realizacijom projekta sprovođenja mjera energetske efikasnosti u Željeznicama Republike Srpske.

Radi se o zamjeni postojećih dotrajalih sijalica stanične i kolosiječne rasvjete LED reflektorima.

Radovi na zamjeni dotrajale rasvjete izvršeni su u službenom mjestu Stanari gdje je postojeća rasvjeta koja je bila montirana na starim i dotrajalim stubovima, zamijenjena novom LED rasvjetom, zatim u stanicama Dragalovci, Osječani, ukrsnici Koprivna Gornja te stajalištu Ljeb.

Moderno dizajnirane, štedljive LED lampe postavljene su kao zamjena starim baštenskim svjetiljkama i u krugu upravne zgrade Željeznica Republike Srpske u Doboju.

- Cilj ovog projekta prevashodno je efekat uštede, koji će zamijenjenim rasvjetnim tijelima biti znatno veći. Upravo je odlika LED rasvjete ušteda i kvalitetnije osvetljenje. Radove izvodimo sopstvenom radnom snagom i očekivanja su da do kraja godine ovaj posao završimo u svim staničnim mjestima Željeznica Republike Srpske – istakao je Mario Danilović, direktor Sekcije za ETP Doboj.

Finansijska sredstva za realizaciju projekta energetske efikasnosti planirana su kroz tekuće održavanje i investicije za period 2019 – 2021. godina.

Radovi na zamjeni dotrajale rasvjete tokom 2019. godine biće nastavljeni i u svim ostalim službenim mjestima duž pruga Željeznica Republike Srpske.