10.05.2019

Vijesti

U znaku sjećanja služen parastos u Banjaluci

U znaku sjećanja služen parastos u Banjaluci

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, kao i prethodnih godina, povodom obilježavanja Dana željezničara, u Banjaluci je 10. maja služen parastos poginulim borcima Željeznica Republike Srpske.

U organizaciji Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora, u prisustvu rodbine i prijatelja, prisutni su paljenjem svijeća i minutom ćutanja odali dužnu počast za 25 boraca koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Danas smo se okupili ovdje kako naše kolege ne bismo zaboravili. Oni su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske jer su svoje živote položili za nju, za krst časni i vjeru svoju - rekao je Draško Božić, predsjednik Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora.

Vijence su položili mnogobrojna rodbina i prijatelji, predstavnici Boračke organizacije banjalučkog željezničkog čvora, predstavnici Gradske boračke organizacije, predstavnici Odjeljenja za boračko - invalidsku zaštitu grada Banjaluka, predstavnici Boračke organizacije ispred Željeznica RS, zatim Boračka organizacija prijedorskog čvora, kao i predstavnici sindikalnih organizacija Željeznica Republike Srpske.