14.12.2021

Vijesti

Učvršćivanje regionalne saradnje

Učvršćivanje regionalne saradnje

Predstavnici željezničkog transporta robe ispred preduzeća „Srbija Kargo“ iz Srbije i „ŽRSM Transport Skopje“ iz Severne Makedonije, boravili su u radnoj poseti Željeznicama Republike Srpske, kako bi razgovarali o učvršćivanju regionalne saradnje i prevozu roba u narednom periodu.

Na sastanku održanom sa menadžentom Željeznica Republike Srpske u Doboju, bilo je reči o budućoj saradnji i načinu izvršenja prevoza uglja iz Republike Srpske, preko Srbije za Severnu Makedoniju. Preliminarni razgovori imali su za cilj razmotriti sve mogućnosti i kapacitete sva tri željeznička preduzeća.

Budući da se radi o novom prevozu i poslu koji je od prioritetnog značaja za Željeznice Republike Srpske, razmatrane su sve tehničke i operativne mogućnosti oko utovara, količina,načina otpreme tovarnih garnitura, obezbeđivanja mobilnih kapaciteta, te periodu izvršenja prevoza ukoliko se realizuje predloženi plan.

Na sastanku je istaknuto da buduća saradnja tri nacionalna preduzeća ima u perspektivi učvrćivanje i proširenje saradnje između željezničkih preduzeća, stabilizaciju energetske situacije u Severnoj Makedoniji i kontinuirani rad elektrane Bitola, te zajednički nastup željezničkih operatera u regionu kada je prevoz roba u pitanju.

Svoju podršku na intenziviranju saradnje među željezničkim preduzećima, unapređenju željezničkog sektora kao i doprinosu željezničkih kompanija u očuvanju, rastu i razvoju privrede i ekonomije kako u BiH, tako i u regionu iskazali su i predstavnici Željeznica Federacije BiH na sastanku održanom u Doboju prošle sedmice.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Učvršćivanje regionalne saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Učvršćivanje regionalne saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Učvršćivanje regionalne saradnje alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Učvršćivanje regionalne saradnje