24.03.2020

Vijesti

Uprava ŽRS izdala 685 dozvola za kretanјe tokom policijskog časa

Uprava ŽRS izdala 685 dozvola za kretanјe tokom policijskog časa

Uprava Želјeznica Republike Srpske izdala je svojim radnicima ukupno 685 dozvola za kretanje za vreme policijskog časa, a u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije RS, rekao je novinarima u Doboju, vršilac dužnosti generalnog direktora Želјeznica Republike Srpske, Slavko Gligorić.

-Dozvole za kretanje, odnosno propusnice, radnicima smo napravili u dogovoru sa njihovim pretpostavlјenim, u skladu sa spiskovima i preciznim podacima. Izdali smo tačno 685 dozvola. Informacija od 1.000 dozvola ne znam od koga je dobijena i ona nije tačna - rekao je Gligorić povodom informacije da je zbog neodgovornog ponašanja Uprave ovog preduzeća, Republički štab za vanredne situacije poništio 1.000 dozvola radnika Želјeznica Republike Srpske za kretanje za vreme policijskog časa.

Vršilac dužnosti generalnog direktora ŽRS istakao je da nije bilo zloupotrebe niti prijava u vezi sa izdavanjem i korištenjem dozvola, i da po tom pitanju nije reagovala policija, sa kojom je jutros na sastanku u ŽRS precizirana saradnja.

-Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu komunicirati sa službenicima Policijske uprave Doboj i usaglašavati spiskove koje ćemo mi dostaviti, a oni davati odobrenje - izjavio je Gligorić novinarima.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Želјeznica Republike Srpske Slavko Gligorić, rekao je da je usled zastoja prevoza robe drumskim saobraćajem, žitarica, stočne hrane, rasutog tereta i želјezne rude, povećan obim prevoza želјeznicom za 30 do 50 odsto, što iziskuje i veći broj radnika.

S tim u vezi neophodne dozvole za kretanje date su radnicima, kako bi regulisali svoj dolazak i odlazak na posao tokom policijskog časa.

Uprava Želјeznica Republike Srpske od pojave korona virusa na području Republike Srpske i FBiH, shvatajući ozbilјnost situacije i delujući odgovorno, preduzela je sve odgovarajuće mere kako bi preventivno delovala, zaštitila zaposlene kao i korisnike želјezničkog saobraćaja,zaustavila i sprečila širenje korona virusa.