07.06.2021

Vijesti

Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske

Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske

Predstavnici kineske projektantske kompanije „CRDC“ - China Railway Design Corporation sa predstavništvom u Srbiji, boravili su u radnoj poseti Željeznicama Republike Srpske, i sa članovima uprave preduzeća razgovarali o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje, planiranim projektima Željeznica Republike Srpske, rekonstrukciji i modernizaciji pruga, kao i potencijalnim rešenjima i modelima finansiranja.

Nakon sastanka i prezentacije u okviru koje je članovima kineske delegacije predstavljeno trenutno stanje željezničkog sektora, kao i planovi i potrebe preduzeća u cilju unapređenja i modernizacije, upriličen je i obilazak željezničke stanice u Doboju.

„CRDC“ - China Railway Design Corporation je projektantsko preduzeće i svetski poznata grupacija pod upravom Kineskih željeznica, svrstana među prvih stotinu projektantskih kuća u Kini.

Prema ukupnoj snazi, “CRDC“ se nalazi na vrhu liste najboljih kineskih preduzeća iz oblasti geotehničkih istraživanja i projektovanja, i spada u visoko-tehnološka preduzeća prepoznata od strane kineske države.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Veliki interes za modernizaciju pruga Željeznica Republike Srpske