23.12.2023

Vijesti

Vozovi radosti na prugama Srpske

Vozovi radosti na prugama Srpske

Želјeznice Republike Srpske negujući tradiciju dugu tri decenije u susret božićnim i novogodišnjim praznicima, podelu novogodišnjih paketića za decu svojih zaposlenih i ove godine organizovale su u novogodišnjim vozovima radosti.

Praznične novogodišnje vožnje na prugama Želјeznica Republike Srpske krenule su juče, kada je za mališane organizovalno druženje sa Deda Mrazovima, u vozovima na relacijama od Novog Grada do Dobrlјina, od Prijedor do Omarska i iz Banjaluke do Čelinca i nazad.

-Danas, u Doboju takođe vlada pretpraznično raspoloženje, a naša relacija za novogodišnji voz je iz Doboja do opštine Stanari i nazad. Ove godine smo za decu naših zaposlenih radnika, uzrasta do sedam godina, obezbedili ukupno 336 novogodišnja paketića. Juče je u Banjaluci je podelјeno 83, u Prijedoru 40, Novom Gradu 21, dok će u Doboju svoje paketiće danas od Deda Mraza dobiti 192 mališana - rekao je u Doboju Nikola Malinović, direktor Sektora za operacije u želјezničkom putničkom saobraćaju.

Želјeznička tradicija koja se neguje već tri decenije, organizovana je u saradnji sa sindikalnim organizacijama. Uprava Želјeznica Republike Srpske svake godine obezbedi novogodišnje paketiće, Sekcije saobraćajno transportne delatnosti i Vuče vozova organizuju vozove za prevoz dece, a sindikalne organizacije Želјeznica Republike Srpske organizuju podelu zajedno sa Deda Mrazovima.

Želјeznice Republike Srpske svim mališanima i njihovim roditelјima žele srećne nastupajuće praznike uz iskrene želјe za dobro zdravlјe, lične i porodične uspehe.