05.12.2019

Vijesti

Zajednički ciljevi uprave i sindikata

Zajednički ciljevi uprave i sindikata

Uprava Željeznica Republike Srpske u okviru procesa restrukturisanja preduzeća u skladu sa projektom Svetske banke, radi prvenstveno sa ciljem očuvanja bezbednosti u odvijanju željezničkog saobraćaja, nastoji sačuvati kvalitetne i neophodne radnike, te osigurati prevoz i ostvariti prihode.

Naglasio je juče vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić, na sastancima održanim sa članovima uprave i predstavnicima Sindikata željezničara , Samostalnog sindikata saobraćajno - transportne delatnosti i Samostalnog sindikata za održavanje šinskih vozila.

Sastanci da članovima uprave ŽRS na kojima se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u preduzeću, procesu restrukturisanja, rešavanju problema nedostatka određenog profila radnika,voznih sredstava,radioničkih kapaciteta, mogućnosti prekvalifikacije zaposlenih, nastojanju da se omoguće i stvore uslovi za povećanje plata, uslovima rada zaposlenih u izvršnoj službi i obračunu viška sati, te organizovanju periodičnih stručnih ispita, održani su na inicijativu sindikalnih predstavnika Sindikata željezničara, Samostalnog sindikata saobraćajno - transportne delatnosti i Samostalnog sindikata za održavanje šinskih vozila.

Motivisati i stimulisati svakog kvalitetnog radnika da ostane na željeznici, te da odgovorno i savesno izvršava svoje radne zadatke ono je na čemu ćemo insistirati. Teški zadaci su pred nama ali u ovom procesu u kome se moramo držati zajedno i održati nivo prevoza koji određuje i priliv finansijskih sredstava , samo zajedničkim zalaganjem uspećemo realizovati zacrtane ciljeve – rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.

Slike

alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Zajednički ciljevi uprave i sindikata alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Zajednički ciljevi uprave i sindikata alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Zajednički ciljevi uprave i sindikata alt ? System.Linq.Enumerable+WhereSelectListIterator`2[zrs_rs.Model.Models.ObjavaSlika,System.String] : Zajednički ciljevi uprave i sindikata