29.03.2024

Vijesti

Rekonstruisan putni prelaz u Bolјaniću

Rekonstruisan putni prelaz u Bolјaniću

Želјeznice Republike Srpske obaveštavaju javnost da su infrastrukturni radovi na putnom prelazu u dobojskom naselјu Bolјanić na delu pruge Petrovo Novo – Doboj, završeni.

Putni prelaz je danas od 17 časova otvoren za drumski saobraćaj.

U okviru planiranih infrastrukturnih radova na putnom prelazu u Bolјaniću, pre ugradnje gumenih patosnica, izvršeni su radovi na zameni kolosečnih drvenih pragova, zastornog materijala kao i regulisanje koloseka.

Sve pripremne radove na uređenju drenažnog sistema na putnom prelazu izvršili su zaposleni ispred Sekcije za održavanje pruga Doboj, dok je izvođač radova na ugradnji gumenih patosnica bilo preduzeće „Koming pro“ d.o.o. Gradiška.

Završetkom radova na rekonstrukciji putnog prelaza i ugradnjom savremenih gumenih patosnica, značajno je podignut nivo bezbednosti odvijanja drumskog i želјezničkog saobraćaja, na mestu ukrštanja pruge i puta.

Unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbednosti na putnim prelazima, Želјeznice Republike Srpske realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbednosti odvijanja drumskog i želјezničkog saobraćaja preko putnih prelaza.