26.06.2023

Vijesti

Želјeznički mostovi u novom ruhu

Želјeznički mostovi u novom ruhu

Na području koje operativno pokriva i održava Sekcija za održavanje pruga ZOP Banjaluka, Želјeznice Republike Srpske izvode radove na sanaciji i atikorozivnoj zaštiti želјezničkih mostova i nadvožnjaka, na delu pruge Banjaluka - Novi Grad.

Nakon završenih grubih radova koji su podrazumevali skidanje naslaga korozije, odnosno peskarenje, na dva želјeznička mosta između Banjaluke i Ramića, završeni su i finalni radovi farbanja.

Trenutno su u toku isti radovi i na sanaciji nadvožnjaka na delu pruge Potkozarje - Piskavica, čiji je završetak planiran krajem meseca juna.

Radove na sanaciji želјezničkih mostova i nadvožnjaka, Želјeznice Republike Srpske u skladu sa finasijskim mogućnostima, finansiraju vlastitim sredstvima.

Dok traju radovi na nadvožnjaku, drumski saobraćaj na delu magistralnog puta Banjaluka - Prijedor, regulisan je privremenim semaforima i odvija se jednom trakom.

Želјeznice Republike Srpske se zahvalјuju na strplјenju i razumevanju, svim učesnicima u drumskom saobraćaju dok traju radovi.